Jubileum

Bijna 300 gasten waren tijdens de jubileumavond van de J.C. Ruigrok Stichting getuigen van de overhandiging van zes droomdonaties. De projecten Landje van Gruijters, BOAZ-parochies, HSC de Bataaf, De Wereld Kindertheater, Reis met je Hart/Fonds Urgente Noden en Kidshare werden door het bestuur van de J.C. Ruigrok Stichting uitverkoren om hun droomproject te realiseren. Dankbare vertegenwoordigers namen de cheques van ieder € 50.000 in ontvangst. Op het einde mochten de gasten in de zaal stemmen welke winnaar een extra donatie van € 25.000 mocht ontvangen. Hans van Driel kon juichend de extra cheque in ontvangst nemen voor zijn Kidshare.

Foto jubileum voor website.jpg

De zes winnaars van de Dromenactie van de Ruigrok Stichting. Deze foto mag rechtenvrij worden gebruikt, bronvermelding is gewenst: Foto René Vervloet.

Dromen worden werkelijkheid

Met de bijdrage zal het Landje van Gruijters worden beheerd waardoor dit belangrijke vogelgebied ten noordoosten van Haarlem behouden kan blijven. BOAZ-parochies stelt 80 statushouders verblijvend in Dennenheuvel in staat om tickets te betalen voor gezinshereniging. Wielervereniging HSC de Bataaf gaat een BMX-baan ontwikkelen in Zwanenburg, de eerste in de regio. De Wereld Kindertheater realiseert in Haarlem haar eigen professionele theater met 75 zitplaatsen en een groot speeloppervlak. Reis met je Hart/Fonds Urgente Noden organiseert de komende zomer vakanties voor mensen met een minimuminkomen. Kidshare gaat in Malawi 6 Kidscentra bouwen. Kinderen krijgen in de centra onderwijs, voeding en zorg. Door de extra cheque worden er 3 extra centra gebouwd.

Volle zaal in de Philharmonie

De Kleine Zaal van de Philharmonie was gevuld met burgemeesters, wethouders, (oud)bestuursleden, relaties en vertegenwoordigers van vele stichtingen en verenigingen. Het programma bestond uit optredens van gezelschappen die eerder door de stichting zijn gesteund: Singing Unlimited, De Wereld Kindertheater, Sasha Witteveen van het Prinses Christina Concours, The Fat Lady en een afvaardiging van De Grootste Band van Nederland. Ondersteuning was er van Scouting Nanny van der Wiele, Twirlvereniging KNA en G-voetballers van Koninklijke HFC. Bloemencorso Bollenstreek maakte mogelijk dat arrangeur Esther van Waardenburg de zaal omtoverde tot een bloemenzee.

Uitreiking Jubileumboek

Bijzonder moment was de uitreiking van het eerste exemplaar van het boek van Wim de Wagt ‘’40 jaar J.C. Ruigrok Stichting’’ aan de heer Ger Leliveld. Laatstgenoemde heeft zijn hele werkzaam leven gewerkt bij Ruigrok Hekwerken N.V. en was als vertrouweling van Johannes Cornelis Ruigrok nauw betrokken bij de oprichting van de J.C. Ruigrok Stichting in 1977.

Het boek kan gratis besteld worden bij info@jcruigrokstichting.nl.

Uitreiking jubileum boek.jpg

Jubileum Ruigrok Stichting

De J.C. Ruigrok Stichting ondersteunt goede doelen in de regio ten zuiden van het Noordzeekanaal tot de Noordelijke Bollenstreek inclusief de Haarlemmermeer, in zes domeinen: Natuur, Godsdienst, Sport, Cultuur, Sociaal Maatschappelijk en Ontwikkelingssamenwerking. Het jubileum werd opgedragen aan de vele verenigingen en stichtingen in dit gebied. Hiertoe werd de Dromenactie gestart. Er kwamen 327 dromen binnen waarvan er meer dan 40 de tweede ronde haalden. Uit deze laatst genoemde dromen zijn de zes winnaars gekozen.

Foto’s jubileumavond

Foto’s in hoge resolutie van de jubileumavond op 6 mei 2017 in de Philharmonie – waarvan u hiernaast een aantal voorbeelden ziet – vindt u door op deze link te klikken: foto’s jubileum Ruigrok Stichting (deze foto’s mogen rechtenvrij gebruikt worden).